Gyakran ismételt kérdések

Általában az üvegékszerekről

Ékszereimet színes alapüvegből és a speciális, csillogó, több színben játszó dichroic üvegből építem fel, amit meglehetősen borsos áron kínálnak. Ennek oka a felhasznált anyagok és a gyártási technológia: az alapüvegre vákuumkamrában viszik fel a különböző fémeket és fémoxidokat, amelyek az üvegen kicsapódva csillogó réteget képeznek. Bevonatként és egyben színezésként alkalmanként aranyat, ezüstöt, illetve titán-, króm-, alumínium-, cirkónium-, és magnéziumoxidot alkalmaznak. A dichroic szó jelentése optikai tulajdonságára utal, a különböző rétegek vagy átengedik, vagy visszaverik a beeső fényt, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az üveget különböző szögekből szemlélve több színt is láthatunk.
Fusing technikával, 750-800°C fokon rogyasztom vagy olvasztom össze ezeket a formára vágott, több rétegű üvegeket, amit aztán egy hosszú, hűtési folyamat követ...így lesz még ellenállóbb az ékszerüveg. Tartósságukat és szépségüket fokozandó orvosi fémmel (nemesacéllal) szerelem fel minden darabjukat.

Általában a Tiffany díszüvegekről

Termékeim alapanyagai kézzel készített, anyagukban színezett táblaüvegek, amelyeket vágok, csiszolok és forrasztok, mindezt a gondosan elkészített tervek és minták alapján. Az amerikai üveggyárak iparművészei alkotta táblaüvegeket használom fel, melyek önmagukban színezettek, nem kopnak, nem fakulnak. Az üvegeket rengeteg árnyalatban és felülettel — nemcsak sima, hanem akár vízhatású, hullámos vagy recés felülettel — lehet megvásárolni, majdhogynem a szivárvány minden színében. A késztermék ára — többek között — ettől is függ. A rózsaszín, a vörös (ami aranyfüstöt és/vagy különböző oxidokat tartalmaz) és fehér üvegek között akár 8—10-szeres árkülönbözet is lehetséges.

Mennyibe kerül a kész Tiffany- vagy ólomüveg?

A díszműüveg-tárgyak értékét, árát a gyártási technika, a felhasznált üvegek fajtája és színe, valamint a mintázat összetettsége, sűrűsége is meghatározza. Végleges árat csak a már elfogadott terv után tudok mondani, az előzőleg ismertetett tényezők tükrében.

Lehetséges az ólomüveg hőszigetelése?

Az ólomüveg- és Tiffany technikával készített ablakok, ajtók az egyszerű üvegablakokkal azonos módon szigetelhetők, ez szépségüket nem befolyásolja.

Mennyire biztonságos a beépített díszüveg?

Az üvegajtók, ablakok illetve bútorüvegek mozaikdarabjai közé merevítőszál kerül, közvetlen a forrasztásba. Ezek a szálak nem látszanak, de fizikai tulajdonságuknak köszönhetően a beépített díszüvegek tartása akár a legjobb nyílászárókkal is felveszik a versenyt.

Mivel kell tisztítani a díszüveget?

Egyszerű üveg-, tükör- vagy ablaktisztítóval befújjuk, majd száraz papírtörlővel, - de még jobb, ha - puha ruhával töröljük le a folyadékot. Ami nem ajánlatos: a dörzsiszivacs érdes felével tisztítani a forrasztásokat.

Mennyi és milyen garancia vonatkozik az üvegtermékekre?

Nagyobb méretű Tiffany díszüvegeim (ajtó-, ablak-, bútorbetétek, lámpák) rendeltetésszerű használat mellett gyakorlatilag örök életűek, épp ezért élettartam garanciát biztosítok ezen termékeimre. Egyéb, kisebb, Tiffany technikával készült díszüvegtárgyaimra (pl.: díszdoboz, polcdísz, szalvétatartó, ablakdísz), valamint fusing üvegékszereimre - rendeltetésszerű használat mellett - 1 év garanciát biztosítok.

A további, részletes garanciális feltételekre vonatkozóan kérem olvassa el figyelmesen honlapom ÁSZF oldalát.

Bízom benne, hogy hasznosnak és érdekesnek találta a fent leírtakat.

Amennyiben alkotásaim felkeltették érdeklődését, kérem, hívjon a 20/3833138-as telefonszámon, vagy írjon az info@vitrea.hu e-mail címre.

Telefon: 20/3833138 · E-mail: info@vitrea.hu

© 2016-2018 Magasházi Julianna · Minden jog fenntartva! · Website by MJ design · Impresszum · ÁSZF